Рада Суддів
України

uaUA enEN

17.06.2015, 13:27

Голова Ради суддів України привітала випускників навчальної програми з питань судового адміністрування Голова Ради суддів України привітала випускників навчальної програми з питань судового адміністрування

Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко взяла участь в урочистій церемонії вручення сертифікатів випускникам навчальної програми з питань судового адміністрування. Дана Програма спрямована на навчання керівників апаратів судів, їх заступників та працівників Державної судової адміністрації України сучасним методам управління судами і реалізується Державною судовою адміністрацією України в партнерстві з Національною школою суддів України за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку «Справедливе правосуддя» та участі викладачів Університету штату Мічиган.

Валентина Сімоненко щиро привітала слухачів навчального курсу і зазначила, що всі вони набули гарного досвіду, унікальних знань та нестандартних навиків у справі управління судами. "Попри свою головну юридичну освіту ви отримали багаж знань та досвіду, який дозволить вам стати в ряди перших професійних управлінців судами", - сказала Валентина Миколаївна.

Вона також зазначила, що як Голова Ради суддів України, добре обізнана з тими проблемами, які існують в апаратах судів, "…але спільними зусиллями з Державною судовою адміністрацією України ми будемо робити все можливе для того, щоб покращити ваші умови праці і щодо матеріального забезпечення судів, і щодо фінансової винагороди працівникам апаратів судів різних інстанцій".

Окрім цього, зважаючи на інноваційні підходи в підвищенні кваліфікації судових адміністраторів та враховуючи кращий світовий досвід в організації роботи судів, Валентина Сімоненко запропонувала ще в цьому році провести спільний курс навчань для голів тих судів, чиї адміністратори пройшли школу судового адміністрування. "Ми отримаємо пілотні суди, в яких будуть запроваджені нові принципи роботи задля покращення якості послуг, які надає суд, а також підвищення довіри суспільства до судової гілки влади", - зазначила Валентина Миколаївна.

Валентина Сімоненко побажала випускникам навчальної програми успіхів у подальшій роботі.