Рада Суддів
України

uaUA enEN

23.03.2022, 09:49

Голова Ради суддів України прокоментував запровадження нового функціоналу підсистеми відеоконференцзв'язку Голова Ради суддів України прокоментував запровадження нового функціоналу підсистеми відеоконференцзв'язку

Голова Ради суддів України Богдан Моніч прокоментував запровадження нового функціоналу підсистеми відеоконференцзв'язку, який дозволяє автоматично здійснювати трансляцію судових засідань на youtube – каналі судової влади вебпорталу "Судова влада України".

"Рада суддів України ще у 2015 році першою рекомендувала судам використовувати технічні можливості і засоби судів для організації трансляцій онлайн засідань, які становлять значний суспільний інтерес. Тоді, 6 липня 2015 року першою трансляцією стала справа про вбивство людей на Майдані. Зараз, коли Україна чинить жорсткий опір російським загарбникам та окупантам, коли ми стали свідками нелюдських злочинів російської армії проти людяності і людства, коли ми переконані, що за ці всі злочини загарбників і вбивць судитимуть з усією суворістю як українського, так і міжнародного законодавства, спрощення процедур організації онлайн-трансляції судових засідань стане одним з внесків судової влади у нашу перемогу", - підкреслив Богдан Моніч.

Саме так у Раді суддів України відреагували на повідомлення Державної судової адміністрації України про запровадження нового функціоналу підсистеми відеоконференцзв'язку, який дозволяє автоматично здійснювати трансляцію судових засідань на youtube – каналі судової влади вебпорталу "Судова влада України".

Як зазначають у ДСА України, державне підприємство «Центр судових сервісів» 11 березня 2022 року впровадило новий функціонал підсистеми відеоконференцзв’язку, який стосується трансляцій судових засідань в режимі онлайн і полягає в значному спрощенні процедури.

ДСА України рекомендує судам для організації трансляцій судових справ, які мають значний суспільний інтерес, використовувати наявний в підсистемі відеоконференцзв’язку функціонал планових конференцій.

За інформацією ДСА України

Пресслужба РСУ