Рада Суддів
України

uaUA enEN

07.07.2016, 11:27

Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко привітала слухачів програми "Суд людською мовою" Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко привітала слухачів програми

Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко привітала слухачів курсу "Суд людською мовою", який сьогодні відбувся у Прес-центрі судової влади.

Зазначений захід перший із серії тренінгів, що будуть проводитися у п'яти областях України: Києві, Ужгороді, Чернівцях, Хмельницькому, Тернополі. Його організаторами виступили Рада суддів України, прес-центр судової влади та громадська організація "Вектор прав людини" в рамках проекту "Суд людською мовою".

"Саме "людською мовою" Ви, прес-секретарі судів, маєте говорити з представниками громадськості та засобів масової інформації, бо від Вашого вміння комунікувати, реагувати на виклики сьогодення і на ситуації, що складаються навколо розгляду резонансних справ, які надходять у ваші суди, часто залежить реакція громадськості на процеси, які відбуваються у судовій системі", - зазначила Валентина Сімоненко.

Вона також наголосила на необхідності організації внутрішньої комунікації у судах, де прес-секретар є координатором і головною ланкою між суддею-спікером, головою суду та керівником апарату у спілкуванні із суспільством.

Щодо, власне, навчання, то поруч із звичними інструментами подачі інформації, слухачі курсу ознайомляться з організацією трансляцій судових засідань технічними засобами суду, опанують навичками оперативної роботи зі зверненнями медіа-громадськості та організації інформаційного забезпечення розгляду суспільно значимих справ.

Довідково:

ГО "Вектор прав людини" - правозахисна організація, головною метою якої є реалізація та захист основоположних свобод, прав людини через сприяння практичному виконанню норм та принципів, викладених у міжнародних документах, ратифікованих Україною та усіх інших зобов’язань України у сфері прав людини та основоположних свобод.

info@hrvector.org https://www.facebook.com/hrvector.org/

Проект "Суд людською мовою" - напрям діяльності ГО «Вектор прав людини» та створений для захисту права на справедливий суд та просвітницької роботи для широкого кола населення у даній галузі. Ініціатива об’єднує громадських активістів, IT спеціалістів та професійних юристів. trialinsimplewords@gmail.com https://www.facebook.com/trialinsimplewords/

Прес-центр судової влади