Рада Суддів
України

uaUA enEN

18.04.2016, 13:12

Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко взяла участь у Харківському регіональному судовому форумі Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко взяла участь у Харківському регіональному судовому форумі

У Харкові відбувся регіональний судовий форум, організаторами якого виступили секція суддів Асоціації правників України, Асоціація розвитку суддівського самоврядування України та Рада суддів України.

Серед запрошених доповідачів та учасників заходу — провідні адвокати, юристи, представники спеціалізованих судів та судів загальної юрисдикції, державні діячі, вітчизняні науковці та представники українських ЗМІ.

Це спеціалізований захід, який присвячено обговоренню проблематики судової реформи, перспектив та реалій конституційних гарантій незалежності суду, механізмів правомірного впливу на ефективність судової діяльності, галузевих змін та міжнародних судових процесів.

Раду суддів України на форумі представляли Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко. Вона привітала учасників зібрання і висловила сподівання, що спільними зусиллями правників України та за підтримки міжнародних експертів у галузі права, в Україні буде побудована ефективна і незалежна судова система.

Разом з тим, вона відзначила, що за останні два роки з боку громадськості відбувся сплеск тиску на суддів і, саме через негативне ставлення громадськості, судді пишуть відводи у резонансних справах, а досвідчені правники йдуть з суддівського корпусу, вважає голова РСУ.

"Хай прийдуть ті, хто не буде боятися", - закликає Валентина Сімоненко, яка очікує "омолодження" суддівського корпусу вже найближчим часом на 70%.

Під час свого виступу Валентина Сімоненко також відзначила, що одним з основних напрямків роботи Ради суддів України на даному етапі стане контроль за організацією роботи судів. Окрім цього, Рада суддів України вже погодила коментар до кодексу суддівської етики, згідно з яким суддя повинен бути обізнаний про статки свої та своїх близьких, а також пам'ятати про положення щодо врегулювання конфлікту інтересів.

Прес-центр судової влади