Рада Суддів
України

uaUA enEN

03.07.2015, 13:38

Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко зустрілась з представниками спільного Проекту Ради Європи Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко зустрілась з представниками спільного Проекту Ради Європи

Голова Ради суддів України представниками зустрілась з представниками спільного Проекту Ради Європи та Європейської Комісії «Консолідація розробки реформ у сфері юстиції в Україні» паном Маркусом Йегером – заступником Спеціального представника Генерального секретаря Ради Європи в Україні та пані Оленою Трапезніковою – керівником Проекту.

Під час робочої зустрічі сторони обговорили питання, які безпосередньо стосуються реформування судової системи та визначилися щодо подальшої співпраці. Зокрема, Голова ради суддів України Валентина Сімоненко детально інформувала представників Поректу про структуру судової влади України, окреслила обов"язки та завдання Ради суддів України, розповіла про поточні і стратегічні питання.

Зі свого боку, заступник Спеціального представника Генерального секретаря Ради Європи в Україні пан Йегер інформував, що проект розпочав роботу в Україні зовсім недавно і має на меті надання підтримки органам державної влади в реалізації Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2010 роки.

Разом з тим, пан Боєр зазначив, що зусилля Проекту будуть спрямовані також і на надання експертної підтримки Ради Європи з метою забезпечення реалізації стандартів РЄ в процесі проведення судової реформи проте без розуміння завдань та актуальних потреб Ради суддів України, ефективність співпраці буде незначною.

"Ми сподіваємось що реалізація нашого Проекту допоможе Раді суддів України зокрема та органам судової влади загалом охопити для вирішення якомога більше коло проблемних і нагальних питань, які є надзвичайно актуальними для реформування судової системи України", - сказав пан Маркус.

Голова Ради суддів України інформувала представників Проекту, щодо роботи Конституційної Комісії, а також надала пропозиції до робочого плану з реалізації Проекту.

У відповідь пан Маркус Йегер запевнив, що всі пропозиції, які прозвучали від Голови Ради суддів України, будуть враховані і висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.