Рада Суддів
України

uaUA enEN

04.11.2015, 15:46

Голова Ради суддів України занепокоєна проявами неповаги до суду Голова Ради суддів України занепокоєна проявами неповаги до суду

У зв’язку з подіями, що мали місце сьогодні, 4 листопада 2015 року, у Печерському районному суді міста Києва під час судового засідання стосовно затримання Геннадія Корбана, Голова Ради суддів України вважає за необхідне наголосити на наступному.

Жоден громадянин України, у тому числі і народні депутати, не мають права порушувати порядок у судовому засіданні, принижувати честь і гідність як судді, так і учасників процесу. Неприпустимими є заклики до фізичної розправи над суддями та будь-якими іншими особами.

Порушення порядку у судовому засіданні, суперечки з головуючим суддею, образи присутніх у залі судового засідання тощо є проявами неповаги до суду.

В даній ситуації поведінка народних депутатів виходить за межі не лише депутатської етики, а й загально прийнятих людських правил поведінки, що є неприпустимим у демократичному суспільстві, де представники однієї з гілок влади не мають права посягати на незалежність іншої і ставляться до її представників з повагою.

У зв’язку з викладеним Головою Ради суддів України готується відповідне звернення до Голови Верховної Ради України.

Прес-центр судової влади