Рада Суддів
України

uaUA enEN

11.05.2022, 09:14

Голова РСУ Богдан Моніч та Голова ДСА України Олексій Сальніков відвідали Макарівський районний суд, що на Київщині Голова РСУ Богдан Моніч та Голова ДСА України Олексій Сальніков відвідали Макарівський районний суд, що на Київщині

Голова Ради суддів України Богдан Моніч та Голова Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков сьогодні, 11 травня, відвідали з робочою поїздкою Макарівський районний суд Київської області.

Здійснення правосуддя Макарівським районним судом було відновлено розпорядженням Голови Верховного Суду Всеволода Князєва від 05.05.2022 №28/0/9-22 "Про відновлення територіальної підсудності судових справ Макарівського районного суду Київської області" відповідно до частини сьомої статті 147 Закону України "Про судоустрій та статус суддів", з огляду на наявність належних умов для здійснення правосуддя.

"Макарівському суду пощастило, якщо можна сказати так про будівлю навколо якої у руїнах лежать цілі вулиці. Посічені снарядами зовнішні  стіни нагадують про місячну окупацію та обстріли містечка, а всередині -  розбиті вікна вже засклені, в кабінетах і залах засідань наведено необхідний робочий лад, що, сподіваюсь, сприятиме швидкому, а головне законному і справедливому розгляду справ", - зазначив Богдан Моніч під час зустрічі з суддями й колективом суду.

Голова ДСА України Олексій Сальніков також привітав колег з початком роботи хоч і в умовах війни, але з відновленим правосуддям. 

"Не було жодного дня, щоб ми не вірили у відновлення роботи суду, ми просто чекали звільнення Макарова нашими Збройними Силами і прораховували скільки потрібно коштів для налагодження роботи суду після окупації та ще й районі ведення активних бойових дій. Зараз ми бачимо, що все необхідне для початку роботи є, а головне, що люди залишилися живими й здоровими", - сказав Олексій Сальніков.

Привітати колег з початком роботи до Макарова також приїхали голова Київського апеляційного суду Ярослав Головачов, начальник територіального управління ДСА України Світлана Шевченко, радник Голови ДСА України Іван Балаклицький та заступник Голови ССО Олександр Баланда.

До повномасштабного вторгнення росіян в Україну та окупацію частини Київської області, Макарівський районний суд розглядав по 3 230 справ (відповідно до звітності станом на 1.01.2022 року). У суді працювало 4 судді та 21 працівник апарату.

"Я щиро радий, що всі судді і працівники апарату живі, вони сповненні сили духу і всі повернулися до роботи. Це надихає і дає велику надію на майбутнє. Все буде Україна", - підсумував Богдан Моніч.

Пресслужба РСУ