Рада Суддів
України

uaUA enEN

26.05.2015, 12:08

Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ України інформує Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ України інформує

На звернення Ради суддів України про невідкладне реагування щодо факту зникнення судді Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ України повідомляє.

Так, 7 травня 2015 року слідчим відділенням Великоновосілківського районного відділу Головного управління МВС України в Донецькій області відкрито кримінального провадження за фактом незаконного позбавлення волі голови Калініського районного суду міста Донецька Федорчук М.М., 17 травня 2015 року за вказаним фактом заведено оперативно-розшукову справу категорії «Розшук». На сьогодні досудове розслідування триває та з урахуванням ситуації, яка склалася на території Донецької області, проводяться всі можливі слідчі дії. Хід досудового розслідування в кримінальному провадженні взято на контроль Головним слідчим управлінням міністерства внутрішніх справ.

Як стало відомо Раді суддів України, суддя Марія Федорчук жива та перебуває в лікарні.

Довідково: 06 травня 2015 року до Ради суддів України надійшло повідомлення про те, що 04 травня 2015 року за місцем свого проживання у місті Донецьк, невідомими особами так званої Донецької народної республіки була затримана суддя, голова Калінінського районного суду м. Донецька Федорчук Марія Михайлівна.

У зв’язку із розташуванням Калінінського районного суду м. Донецька на території, яка органами державної влади України тимчасово не контролюється, суд тимчасово припинив роботу, згідно з розпорядженням голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 02.09.2014 №27/0/38-14 розгляд справ, підсудних Калінінському районному суду м. Донецька, здійснюється Павлоградським міськрайонним судом Дніпропетровської області.

Прес-центр судової влади