Рада Суддів
України

uaUA enEN

06.03.2018, 20:49

Головою Ради суддів України обрано Олега Степановича Ткачука - суддю Верховного Суду Головою Ради суддів України обрано Олега Степановича Ткачука - суддю Верховного Суду

Шостого березня 2018 року відбулося перше організаційне засідання новообраної Ради суддів України. Рада зібралася для обрання голови, заступника і секретаря. На посаду Голови РСУ було висунуто дві кандидатури: Богдан Моніч - суддя Житомирського апеляційного адміністративного суду та Олег Ткачук - суддя Верховного Суду.

За результатами таємного голосування, з перевагою у три голоси, на посаду Голови було обрано Олега Ткачука - 17 голосів "за". Богдан Моніч на свою підтримку отримав 14 голосів.

Також члени РСУ обрали секретаря Ради. Ним стала суддя господарського суду міста Києва Оксана Марченко. Оскільки вона була єдиною кандидатурою на цю посаду, її підтримали 28 членів РСУ.

Не змогли члени РСУ обрати заступника, тому у засіданні РСУ оголошено перерву. 

Новообраний Голова подякував делегатам з'їзду суддів України за виказану довіру і запевнив, що докладе максимальних зусиль для розвитку суддівського самоврядування і зміцнення судової гілки влади.

Про дату наступного засідання буде оголошено додатково.

Прес-служба РСУ