Рада Суддів
України

uaUA enEN

13.04.2016, 09:56

Громадська рада при Раді суддів України буде створена 12 травня 2016 року Громадська рада при Раді суддів України буде створена 12 травня 2016 року

Рада суддів України нагадує про те, що 12.05.2016 року о 10-00 годині у приміщенні Верховного Суду України (вул. П.Орлика, 8, м. Київ) буде проведено спеціальне засідання Ради суддів України з обрання членів Громадської ради.

Громадська рада при Раді суддів України є постійно діючим колегіальним виборним консультативно-дорадчим органом, утвореним для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, зокрема, в забезпеченні належних організаційних умов діяльності судів і суддів, утвердженні незалежності суду, забезпеченні заборони втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя, а також підвищенні рівня довіри суспільства до судової влади, налагодженні ефективної взаємодії органів судової влади з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної судової політики.

Рішенням Ради суддів України №3 від 5 лютого 2015 року затверджено Положення про громадську раду при Раді суддів Україні, а також сформовано комісію з добору кандидатів.

Нагадуємо, що відповідно до Положення кандидатом особисто подається заява у довільній формі, підписана особисто кандидатом на членство у громадській раді, а також копія документу, який посвідчує особу; біографічна довідка; документ про вищу юридичну освіту; копія трудової книжки.

Зазначені документи необхідно подавати до відділу організаційного забезпечення суддівського самоврядування місто Київ, вулиця Липська 18/5, Державна судова адміністрація України. Детальну інформацію можна отримати за телефоном (044) 277 76 31

Ознайомитися з Положенням про Громадську раду при Раді суддів України можна тут.

Прес-центр судової влади