Рада Суддів
України

uaUA enEN

13.11.2015, 12:18

ХІІІ з'їзд суддів України обрав суддю Конституційного Суду України ХІІІ з'їзд суддів України обрав суддю Конституційного Суду України

XIII з'їзд суддів України, який сьогодні продовжив свою роботу в Києві, обрав суддею Конституційного Суду України Віктора Кривенка. До призначення суддею Конституційного Суду України Віктор Кривенко працював суддею Верховного Суду України, секретарем Судової палати в адміністративних справах. Віктор Кривенко удостоєний почесного звання "Заслужений юрист України", має цілий ряд державних нагород та відзнак. Як суддя Верховного Суду України постійно залучається до законотворчої діяльності, зокрема, працював над проектами законів України "Про статус суддів", "Про судоустрій України", "Про судоустрій і статус суддів", був членом робочої групи щодо внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України, розробки проектів Адміністративного процесуального та Цивільного процесуального кодексів України.

За призначення Віктора Кривенка суддею Конституційного Суду України проголосували 253 делегати з'їзду суддів України. За інших кандидатів голоси розділилися наступним чином:

Григорій Алейніков суддя Апеляційного суду Запорізької області - 25 голосів.

Костянтин Бабенко суддя Київського апеляційного адмінсуду - 31 голос.

Володимир Кравчук суддя Львівського окружного адмінсуду - 56 голосів.

Наталія Яворська суддя Городоцького райсуду Львівської області - 4 голоси.

Нагадаємо, що судді Вищого спеціалізованого суду зрозгляду цивільних і кримінальних справ Павло Гвоздик та Олена Ситнік зняли свої кандидатури. 

З’їздом було затверджено протокол лічильної комісії за результатами голосування.

Одразу після оголошення результатів таємного голосування Віктор Кривенко дав інтерв'ю представникам українських ЗМІ під час якого подякував делегатам з'їзду за виявлену довіру та високу оцінку його правничої діяльності.

12 листопада 2015 року з'їзд звільнив з посади суддю Конституційного Суду України Василя Бринцева у зв'язку із закінченням строку, на який його призначено. 

У ході роботи першого дня з᾿їзду делегати заслухали доповідь Голови Верховного Суду України Ярослава Романюка щодо здійснення функцій судової влади України в умовах судової реформи України, який зокрема зазначив, що нинішня судова реформа має всі шанси стати найглибшою, адже проводиться на конституційному рівні. Очільник ВСУ закликав представників усіх владних структур держави бути „виваженими й конструктивними, і, насамперед, – якісно виконувати свою функцію в суспільстві: парламенту – приймати якісні закони, виконавчій владі – їх виконувати, судам – забезпечувати справедливий розгляд правових конфліктів“.

У своєму виступі Ярослав Романюк також звернувся до всіх і кожного з наших співвітчизників, і наголосив, що „суди існують не для політиків, і не для суддів. Суди існують для людей, і ваша довіра дуже важлива. Кожен із вас має бути впевнений, що його справа за необхідності буде розглянута будь-яким суддею неупереджено та справедливо. Цієї впевненості не досягти, коли звідусіль лунають звинувачення суддів у всіх гріхах. Тож послуговуйтеся фактами, піддавайте сумніву ті чи інші популістські заклики, аналізуйте ситуацію з використанням даних із різних джерел і формуйте власну думку“.

Прес-центр судової влади