Рада Суддів
України

uaUA enEN

08.12.2022, 09:44

​Інформаційний марафон кандидатів до складу Вищої ради правосуддя відбудеться 19 грудня 2022 року ​Інформаційний марафон кандидатів до складу Вищої ради правосуддя відбудеться 19 грудня 2022 року

19 грудня 2022 року о 10 годині ранку розпочнеться інформаційний марафон за участю суддів та суддів у відставці, які висунули свої кандидатури для обрання до складу Вищої ради правосуддя за квотою XIX позачергового з’їзду суддів України, який відбудеться у січні 2023 року.

Мета заходу:

Публічно представити та донести до делегатів з'їзду суддів України, суддів, правників, журналістів, інших зацікавлених осіб позицію кандидатів щодо мотивів висунення до складу ВРП, свої бачення майбутньої роботи у ВРП та відповісти на запитання.

Інформаційний марафон буде одним із майданчиків для публічної презентації кандидатами до ВРП візії своєї діяльності та дозволить зберегти регламентний час роботи делегатів XIX позачергового з’їзду суддів України, який буде проходити в умовах правового режиму воєнного стану з дотриманням вимог і правил цивільного захисту.

Метою заходу не є:

Повторне дослідження або ревізія питань, які досліджувалися Етичної радою (питання професійної етики та доброчесності).

Інформаційний марафон транслюватиметься на YouTube-каналі Ради суддів України та на сторінці Прес-служби РСУ у Facebook.

Для участі представників ЗМІ в інформаційному заході обов'язковою є реєстрація.

З огляду на безпекові заходи, кількість учасників марафону, які не є кандидатами до складу ВРП, обмежена. Рада суддів України залишає за собою право відмовити у допуску до заходу без пояснення причин.

Додаткова інформація щодо місця проведення марафону, його формату буде надана кожному із допущених на захід представників ЗМІ та кандидатам на посаду члена ВРП.

Повідомлення про реєстрацію просимо надсилати на електронну адресу Прес-служби РСУ pressoffice@court.gov.ua, у якому обов'язково слід вказати: назву ЗМІ, прізвище, ім'я, по-батькові представника, контактний номер телефону та електронну адресу.

Реєстрацію представників ЗМІ для участі в телемарафоні буде завершено 12 грудня 2022 року о 17 годині.

Для усіх бажаючих поставити своє запитання кандидатам у члени ВРП, просимо заповнити гугл-форму: https://bit.ly/3FxGgij

Зверніть увагу!

Всі питання будуть попередньо опрацьовані модераторами заходу. Кандидатам будуть поставлені найбільш типові питання, які відповідають меті заходу. Питання, які не відповідатимуть меті заходу кандидатам ставитися не будуть.

Питання до кандидатів приймаються до 12 грудня 2022 року.

Довідково:

Відповідно до ч. 2 ст. 131 Конституції України Вища рада правосуддя складається з двадцяти одного члена, з яких десятьох - обирає з’їзд суддів України з числа суддів чи суддів у відставці.

Статтею 10 Закону України "Про Вищу раду правосуддя" передбачено порядок обрання членів Вищої ради правосудді з’їздом суддів України.

З’їзд суддів України обирає членів Вищої ради правосуддя з числа суддів або суддів у відставці шляхом таємного голосування.

Голосування проводиться виключно за кандидатів у члени Вищої ради правосуддя, які подали документи у порядку, встановленому цим Законом, відповідають вимогам, визначеним статтею 6 цього Закону, та включені до списку кандидатів, рекомендованих Етичною радою для обрання на посаду члена Вищої ради правосуддя.

Обраним на посаду члена Вищої ради правосуддя вважається кандидат, який за результатами таємного голосування отримав більшість голосів обраних делегатів з’їзду суддів України.

За результатами голосування головуючим і секретарем з’їзду суддів України підписуються рішення про обрання членами Вищої ради правосуддя.

Якщо з’їзд суддів України не обрав члена Вищої ради правосуддя, невідкладно оголошується новий конкурс, який проводиться відповідно до порядку, визначеного цим Законом.

Порядок скликання та порядок проведення з’їзду суддів України визначаються Законом України "Про судоустрій і статус суддів".

Пресслужба РСУ