Рада Суддів
України

uaUA enEN

12.11.2021, 13:51

Коментар Голови Ради суддів України щодо чергових "плівок Вовка" Коментар Голови Ради суддів України щодо чергових

Голова Ради суддів України Богдан Моніч прокоментував журналістам LIGA.net свіже розслідування Слідство.інфо, у якому йдеться про відставку ексГолови РСУ Олега Ткачука.

Оскільки коментар чинного Голови Ради суддів України Богдана Моніча журналісти видання навели не повністю, подаємо його повний текст.

"Після 13 вересня стали ходити чутки, що мене та Раду суддів України будуть у будь-який спосіб намагатися "прив'язати" до пана Вовка. Очевидно чутки були не безпідставні.

Тепер по суті: у Раді суддів України представлені судді всіх регіонів та всіх юрисдикцій, тому я виключаю можливість впливу на РСУ однієї особи. Подібні розслідування насправді грають на руку Вовку, адже справляють враження, що він дійсно може вирішити все. А це не так. Чому? Тому, що це не так і крапка.

Влітку 2019 постало питання переобрання голови РСУ. Постало воно виключно через те, що стиль керівництва тодішніх очільників Ради не влаштовував більшість членів Ради суддів. І це стосувалось як Бутенка, так і Ткачука. Якщо коротко, то РСУ була роздроблена на кілька таборів. Чому і як це сталось – дуже довга історія. А винні в цьому і Ткачук, і Бутенко, якого собі Ткачук, до речі, сам і обрав в заступники.

Так тривати не могло і назріло питання зміни керівництва. При чому, якщо Ткачук налаштував проти себе більшу частину членів РСУ, то у Бутенка залишалась значна підтримка, хоча і не більшості Ради. Цю підтримку він здобув завдяки своїм особистим та професійним якостям, а не завдяки Вовку.

Особисті якості Бутенка, як і Ткачука, м'яко кажучи, не викликали мого захоплення. Тут цілком поділяю пост у Facebook пана Ткачука, за тим винятком, що він мав би стосуватися і його самого.

Але, коли постало питання про обрання мене на посаду Голови РСУ, то Бутенка я залишив як свого заступника, але виключно для того, щоб надалі не дробити Раду, а спробувати об'єднати її членів. 

09 липня 2019 року за мене проголосували 23 члени РСУ з 25.

Надалі Бутенко, хоча і залишався моїм заступником, але по суті був усунутий від ухвалення будь-яких рішень. Рада змогла налагодити свою роботу і значних внутрішніх розбіжностей за час мого головування в нас не було.

Чи міг Бутенко обговорювати якісь питання з Вовком? Не виключаю. Чи знав я про це? Ні. Чи міг Бутенко впливати на мене? Ні, адже мої стосунки з ним важко назвати дружніми.

Наразі РСУ переобрана у новому складі, ми працюємо злагоджено і всі рішення приймаємо самостійно. Хоча і минулий склад РСУ всі рішення теж приймав самостійно хай там що не було".


Пресслужба РСУ