Рада Суддів
України

uaUA enEN

14.10.2024, 13:13

Міжнародна конференція "Принципи комунікації між судами та медіа" розпочала роботу в Кракові Міжнародна конференція

Міжнародна конференція "Принципи комунікації між судами та медіа" сьогодні розпочала свою роботу в Кракові.

Конференція присвячена впровадженню напрацьованих в рамках проєкту принципів, які мають створити єдині та зрозумілі умови для ефективного висвітлення роботи судів та суспільно-значущих справ, а також сприяти налагодженню ефективної співпраці між судами та засобами масової інформації.

Раду суддів України в роботі конференції представляють Голова Ради суддів України, суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду Богдан Моніч, голова Комітету РСУ з питань дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів, суддя Касаційного господарського суду у складі ВС Єгор Краснов, член Комітету РСУ з питань співпраці з ЗМІ, державними та недержавними органами та організаціями, суддя Касаційного адміністративного суду у складі ВС Володимир Кравчук, членкиня Ради, суддя Приморського районного суду міста Одеси Катерина Лагода.

"Наша співпраця в рамках Проєктів міжнародної підтримки MATRA, які реалізовуються Міністерством закордонних справ Королівства Нідерландів, є досить тривалою та продуктивною. І ми сподіваємося, що найкращі спільні напрацювання у сфері судових комунікацій з суспільством через медіа, вже незабаром дадуть свої позитивні результати. Для нас це важливо з огляду на умови, в яких здійснюють правосуддя українські суди та в яких перебуває держава Україна, а це умови війни. І чим більше у світі знатимуть про злочини, які вчиняють російські військові в Україні, та вироки, що виносяться українськими судами, тим вагоміше буде представлена позиція нашої держави вже у міжнародних судах", - прокоментував Богдан Моніч початок роботи форуму.

Зазначимо, що конференція організована Центром міжнародної правової співпраці (CILC), який реалізує проєкти в рамках програми міжнародної підтримки МАТRA Міністерства закордонних справ Королівства Нідерланди. Проєкт є частиною українсько-нідерландської ініціативи, спрямованої на впровадження європейських стандартів у комунікацію судів з громадськістю через медіа, до якого долучилися суди України усіх юрисдикцій та інстанцій.

Пресслужба РСУ