Рада Суддів
України

uaUA enEN

27.12.2022, 13:29

На сайті Ради суддів України оприлюднено оновлений список делегатів на ХІХ позачерговий з'їзд суддів України На сайті Ради суддів України оприлюднено оновлений список делегатів на ХІХ позачерговий з'їзд суддів України

На сайті Ради суддів України, за дорученням Голови Ради суддів України Богдана Моніча, оприлюднено оновлений список делегатів на ХІХ позачерговий з’їзд суддів України.

Відповідно до списку, інтереси суддівської спільноти мали би представляти 288 делегатів, серед яких і делегати від Верховного Суду України та Вищих спеціалізованих судів.

Необхідність оновлення списку делегатів на з'їзд пов'язана з воєнними діямі на території України.

На жаль, наразі достовірно відомо, що один з делегатів не зможе взяти участь в роботі зїзду, адже загинув внаслідок варварської і нічим не виправданої агресії нашого сусіда. Це суддя Красноградівського районного суду Харківської області Дмитро Константинов, який загинув під час розмінування звільнених від окупації територій Харківщини.

Нагадаємо, що ХІХ позачерговий з'їзд суддів України відбудеться 11-13 січня 2023 року, головним питанням порядку денного роботи з'їзду є обрання членів до складу Вищої ради правосуддя.

Під час інформаційного марафону, що відбувся 19 грудня 2022 року, всі кандидати до складу Вищої ради правосуддя мали змогу публічно представити та донести до делегатів з'їзду суддів України, суддів, правників, журналістів, інших зацікавлених осіб свою позицію та мотиви висунення, свої бачення майбутньої роботи у ВРП та відповісти на запитання.

Виступи кандидатів на посаду члена ВРП відбувалися в алфавітному порядку.

Нагадаємо, що Етичною радою, такими, що відповідають критеріям професійної етики і доброчесності для обіймання посади члена Вищої ради правосуддя, визнано 16 кандидатів, які обиратимуться на ХІХ позачерговму з'їзді суддів України.

Пресслужба РСУ