Рада Суддів
України

uaUA enEN

02.02.2017, 14:34

На суддів, які готові працювати у відрядженні, чекають 12 судів На суддів, які готові працювати у відрядженні, чекають 12 судів

Рішенням Вищої ради правосуддя від 24 січня 2017 року № 54/0/15-17 затверджено Порядок відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації (як тимчасового переведення).

За інформацією, наявною у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України, Державною судовою адміністрацією України можуть буть встановлені підстави для відрядження суддів до:

Бориславського міського суду Львівської області;

Буринського районного суду Сумської області;

Волноваського районного суду Донецької області;

Жашківського районного суду Черкаської області;

Жидачівського районного суду Львівської області;

Карлівського районного суду Полтавської області;

Кролевецького районного суду Сумської області;

Лохвицького районного суду Полтавської області;

Михайлівського районного суду Запорізької області;

Нововодолазького районного суду Харківської області;

Радивилівського районного суду Рівненської області;

Яремчанського міського суду Івано-Франківської області.

Вказаний перелік судів сформовано з урахуванням наявної у Комісії інформації щодо неможливості здійснення правосуддя або потенційно можливого надмірного рівня судового навантаження у відповідних судах. Додатково враховано інформацію про матеріали суддів, вирішення питання про призначення яких перебуває на розгляді Вищої ради правосуддя.

31 січня 2017 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України звернулася до Державної судової адміністрації України для встановлення наявності підстав розгляду Комісією питання щодо відрядження суддів до зазначених судів.

Також повідомляємо, що розгляд Комісією цього питання здійснюватиметься відповідно до правил вказаного порядку. З текстом Порядку відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації (як тимчасового переведення) можна ознайомитися за цим посиланням.

За інформацією прес-служби ВККС України

Прес-центр судової влади