Рада Суддів
України

uaUA enEN

07.05.2019, 13:24

Олег Ткачук: "Реформування Верховного суду - це вдалий експеримент і вдала частина судової реформи" Олег Ткачук:

Реформування Верховного суду - це вдалий експеримент і вдала частина судової реформи, в результаті якої до Верховного суду прийшли представники різних юридичних професій. Про це в ефірі "Прямого" заявив голова Ради суддів України Олег Ткачук.

"Я крім того, що є головою Ради суддів, я є суддею Верховного суду. І разом зі своїми колегами пройшов першу процедуру обрання до Верховного суду, яка була відкритою, гласною. І взагалі перший такий експеримент в Україні. І мабуть для багатьох країн світу був новим такий конкурс. Я почав свою діяльність у новому Верховному суді 15 грудня 2017 року. За законом до складу Верховного суду має входити до 200 суддів. Сьогодні завершився черговий етап добору до Верховного суду. Тепер у Верховному суді 193 судді налічується. Велика це кількість чи мала, складно сказати. Адже на розгляді у Верховному суді перебуває зараз більше 100 тисяч справ різних юрисдикцій", - сказав Ткачук.

Він зазначив, що реформування Верховного суду стало одним із елементів Судової реформи, яка почалася п’ять років тому після революції Гідності.

"На мою думку, реформування суду - це вдалий експеримент і вдала частина судової реформи, в результаті якої до Верховного суду прийшли представники різних юридичних професій. Вже півтора роки суд працює в новому форматі", - додав Ткачук.
Дивіться повне відео: