Рада Суддів
України

uaUA enEN

03.12.2014, 16:18

Особливості комунікацій зі ЗМІ та громадськістю досліджено членами Ради суддів України Особливості комунікацій зі ЗМІ та громадськістю досліджено членами Ради суддів України

У рамках програми посилення потенціалу Ради суддів України у сфері комунікацій 2-3 грудня 2014 року відбулися дводенні семінари-тренінги.

Програма організована Радою суддів України та Державною судовою адміністрацією України за підтримки Проекту Ради Європи "Посилення незалежності, ефективності та професіоналізму судової влади в Україні", що фінансується Урядом Швеції.

Навчальні тренінги орієнтовані передусім на членів Комітету Ради суддів України стратегічного розвитку та комунікації (у тому числі ЗМІ). У тренінгах також взяли участь члени інших Комітетів Ради, а також працівники Прес-центру судової влади України та Державної судової адміністрації України.

Серед інших тренерів був спеціально запрошений міжнародний консультант з комунікацій судової влади Майк Вікстід. Досвід у сфері комунікацій пана Вікстіда включає координацію спеціальних комунікаційних проектів Уряду Великобританії, роботу на посаді Заступника Директора Офісу Судових Комунікацій Великобританії та понад п'ятнадцять років на різних посадах, пов'язаних із налагодженням внутрішніх та зовнішніх комунікацій різноманітних владних інституцій Великобританії.

Метою семінарів-тренінгів є підвищення обізнаності членів Ради суддів України щодо засад управління інституційними комунікаціями, а також ефективного управління зовнішніми комунікаціями в побудові та підтримці довіри населення до судової влади, дотриманні стандартів публічності та доступності суду, закріплених міжнародними стандартами у сфері захисту прав людини.

Британський експерт розповів учасникам тренінгу про європейський досвід управління комунікаціями судової влади на прикладі Великобританії.

Учасникам тренінгу презентовано аналіз стану судових комунікацій, що базується на результатах, отриманих внаслідок попередніх заходів, проведених Проектом. З огляду на проведений аналіз, консультантами Ради Європи надано практичні пропозиції щодо вдосконалення комунікаційних навичок членів Ради суддів України.

У ході семінару проведено практичні тренінги, що демонструють реальні комунікаційні виклики, з якими стикається судова влада України. Учасники тренінгу продемонстрували своє бачення реагування на ці виклики та отримали практичні рекомендації стосовно власних комунікаційних навичок та особливостей спілкування зі ЗМІ, а активна участь у роботі семінару членів Ради суддів України дала можливість експертам зробити власні висновки та отримати велику кількість матеріалу для подальшого аналізу та експертних рекомендацій. "Ви змусили подивитися на проблеми судових комунікацій в Україні під іншим кутом. Я побачив велику кількість існуючих наразі проблем, і не всі рекомендації, які можуть надати вам міжнародні експерти, підійдуть для вашої системи та ваших реалій, проте я побачив у вас реальне бажання змін та налагодження діалогу з суспільством! Це запорука успіху!", – відзначив наостанок Майк Вікстід.