Рада Суддів
України

uaUA enEN

05.07.2024, 16:50

Президент України взяв участь у складанні присяги новопризначеними суддями Президент України взяв участь у складанні присяги новопризначеними суддями

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у церемонії складення присяги новопризначеними суддями. Присягу склали 248 суддів місцевих судів, з них 208 – судді загальних місцевих судів, 22 – адміністративних судів, 18 – господарських судів.

Глава держави наголосив, що кожен на своїй посаді має робити все можливе для зміцнення державних інституцій і захисту України.

"Від кожного залежать успіх України і єдність у нашому суспільстві, а від суддів – особливо. Люди очікують оперативності в роботі, уміння правильно зрозуміти суспільні потреби, застосувати Конституцію та закони України так, щоб правопорядок та людські права в Україні були дотримані, а в разі необхідності – відновлені", – зазначив Президент.

Він побажав, щоб кожне "рішення іменем України" зміцнювало повагу до судів та України в цілому.

Судді під час урочистої церемонії в присутності Президента України присягли Українському народові об’єктивно, безсторонньо, неупереджено, незалежно, справедливо та кваліфіковано здійснювати правосуддя від імені України, керуючись принципом верховенства права, підкоряючись лише закону, чесно і сумлінно здійснювати повноваження та виконувати обов’язки судді, дотримуватися етичних принципів і правил поведінки судді, не вчиняти дій, що порочать звання судді або підривають авторитет правосуддя.

До участі в церемонії були запрошені Голова Верховного Суду Станіслав Кравченко, Голова Ради суддів України Богдан Моніч, Голова Вищої ради правосуддя Григорій Усик та в. о. Голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Руслан Сидорович.

Джерело: Офіційне інтернет-представництво Президента України