Рада Суддів
України

uaUA enEN

22.01.2024, 09:00

Привітання Голови Ради суддів України з Днем Соборності! Привітання Голови Ради суддів України з Днем Соборності!

Шановні колеги-судді, працівники апарату судів, органів та установ системи правосуддя!

Сьогодні, 22 січня, у день проголошення Акту злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, Україна відзначає День Соборності. День єдності усіх українських земель, день єднання українців як в межах своєї держави, так і в усьому світі. Усіх тих, хто визнає себе представником нескореної нації, народженої у віковічній боротьбі за право жити на своїй, Богом даній землі.

Це право у нас зараз, як і століття тому, знову намагається забрати росія та росіяни. Ненависть ворога до українців та України - звіряча, вона така жорстока, що світ визнає її геноцидом, а ми, як ніколи розуміємо, що збереження держави й народу залежить від єдності народу й держави, що національна єдність є не тільки базовою цінністю громадян країни, а й обов’язковою передумовою успішного спротиву зовнішній агресії імперської росії.

Два роки активної фази війни з тих 10-и, відколи росія вторглася на територію нашої держави, довели, що ворог не відмовився від своїх злочинних намірів, більше – вони стають дедалі людиноненависницькими й жорстокими. Протистояти їм ми можемо тільки нашою єдністю, вірою й згуртованістю.

Тому нині ми, кожен на своєму місці, маємо докладати якнайбільше зусиль, знань, досвіду для того, щоб зберегти й зміцнити Соборність нашої держави, захистити її території, а що найголовніше - права її громадян, які творять та відстоюють Україну!

З Днем Соборності! Слава Україні!

З повагою

Голова Ради суддів України                                                               Богдан Моніч