Рада Суддів
України

uaUA enEN

06.10.2023, 08:00

Привітання Голови Ради суддів України з Днем юриста Привітання Голови Ради суддів України з Днем юриста

Шановні колеги-юристи!

Від імені членів Ради суддів України та від мене особисто прийміть найщиріші вітання з нашим професійним святом – Днем юриста!

Обравши свою професію, ми свідомо стали на шлях служіння закону, на захист прав і свобод громадян, відновлення справедливості й утвердження верховенства права.

Бути юристом – суддею, працівником апарату суду, адвокатом, прокурором, правозахисником, юридичним консультантом – це велика честь і відповідальність.

Ви гідні шани й визнання суспільства, бо саме від вас залежить подальша доля людини, установи, органу і навіть держави, коли йдеться про захист їхніх прав та інтересів. Особливо це відчутно зараз, коли Україна та наші відважні й незламні воїни захищають цивілізаційні норми співжиття від знавіснілого російського агресора.

Перед нами зараз постав новий виклик – збирання, збереження, архівування, систематизація воєнних злочинів російської федерації через вироки українських судів з подальшою передачею їх до майбутнього Міжнародного трибуналу, аби раз і назавжди присікти навіть думку в голові диктаторів про можливість розв'язання загарбницької війни проти суверенних держав і народів.

Шановні колеги! Я вірю, що властиві вам професійні якості, принциповість та невичерпна віра в Закон завжди будуть надійним підґрунтям вашої діяльності.

Добра вам, злагоди в родинах і непорушної віри у нашу перемогу.
Пам'ятайте – крапку у нашій війні проти російських загарбників ставитимуть юристи.
Зі святом! Все буде Україна!

З повагою
Голова Ради суддів України                                                          Богдан Моніч