Рада Суддів
України

uaUA enEN

28.10.2015, 14:13

Продовжує свою роботу форум «Судова реформа та громадянське суспільство в Україні Продовжує свою роботу форум «Судова реформа та громадянське суспільство в Україні

Продовжує свою роботу форум «Судова реформа та громадянське суспільство в Україні: розбудова партнерства з метою посилення довіри громадськості». Сьогодні, робота форуму відбувається у форматі «Відкритий простір». Учасники об’єдналися в групи задля визначення актуальних тем та напрацювання пропозицій щодо шляхів їх реалізації.

Серед запропонованих учасниками тем є наступні: медіація – як спосіб відновлення довіри до судової системи; альтернативний дистанційний суд; підвищення емоційного інтелекту суддів та працівників апарату; моніторинг рекомендацій щодо покращення надання судових послуг; доступ до суду для людей з обмеженими можливостями; заходи спрямовані на профілактику професійної деформації та психологічного вигоряння суддів та працівників апарату суду; моніторинг єдності судової практики; як оцінити «репутацію» кандидата на посаду судді в процесі призначення та просування по службі; оцінка якості роботи суддів та судів; виконання судових рішень через контроль з боку судів та з боку громадськості.

Представники судової влади та громадськості спільно виробляють шляхи та підходи до налагодження діалогу та співпраці.

Нагадаємо, сьогодні розпочав роботу дводенний форум «Судова реформа та громадянське суспільство в Україні: розбудова партнерства з метою посилення довіри громадськості», організований ПроектомUSAID «Справедливе правосуддя» у співпраці з проектом «Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя» Координатора проектів ОБСЄ в Україні. Метою форуму є створення площадки для обміну досвідом у залученні громадянського суспільства до здійснення судової реформи в Україні і інших країнах, включаючи кращі приклади в розбудові діалогу між інституціями судової влади та громадськими організаціями. Захід також сприятиме громадським організаціям у формуванні коаліцій та покращенні комунікації між ними. У форумі беруть участь близько 150 учасників, серед яких представники громадських організацій, що мають досвід реалізації громадських ініціатив для реформування судової системи, органів судової влади, а також міжнародних організацій, які надають підтримку процесу судової реформи.Зрозуміти суть цієї технології допоможе один із висловів: «Відкритий простір діє завдяки високому рівню зацікавленості учасників, яку спрямовує відповідальність, та надихає свобода».

Прес-центр судової влади