Рада Суддів
України

uaUA enEN

07.04.2015, 13:57

Прокурору Донецької області доручено організувати перевірку за фактом погроз насильством судді Прокурору Донецької області доручено організувати перевірку за фактом погроз насильством судді

У відповідь на лист Ради суддів України щодо стану досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом погроз насильством судді Артемівського міськрайонного суду Решетняку І.В. та з інших питань Генеральною прокуратурою України повідомлено, що звернення направлено для вирішення прокурору Донецької області, якому доручено організувати перевірку згідно з вимогами чинного законодавства.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні розпочато за ч. 1 ст. 377 КК України (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного).

Погроза насильства поступила від невідомої особи на особистий мобільний телефон судді у зв’язку із здійсненням суддею своїх повноважень, пов’язаних з розглядом заяви про перегляд заочного рішення по цивільній справі.

Лист Міністерства внутрішніх справ України

Додатково (витяг з КК України):

Стаття 377. Погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного

1. Погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо судді, народного засідателя чи присяжного, а також щодо їх близьких родичів у зв'язку з їх діяльністю, пов'язаною із здійсненням правосуддя, - карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.