Рада Суддів
України

uaUA enEN

03.02.2023, 12:32

Рада суддів Україна не призначила кандидата до першого складу Дорадчої групи експертів Рада суддів Україна не призначила кандидата до першого складу Дорадчої групи експертів

За результатами таємного голосування щодо призначення особи до першого складу Дорадчої групи експертів, жоден з кандидатів не набрав необхідної кількості голосів.

Нагадаємо, що Дорадча група експертів у складі 6 осіб (троє з яких є міжнародними експертами) проводить відбір кандидатів на посади суддів Конституційного Суду України. Відібрані Дорадчою групою експертів кандидати надалі можуть бути призначені на посади суддів КСУ суб’єктами формування КСУ.

Кандидатами до першого складу Дорадчої групи цього разу були:

Мирослава Білак - суддя Касаційного адміністративного суду у складі ВС;

Олександр Волков - суддя Верховного Суду України;

Володимир Кузьменко - суддя Шостого апеляційного адміністративного суду.

За результатми таємного голосування членів РСУ жожен із кандидатів не набрав необхідної кількості голосів для того щоб бути обраним до складу Дорадчої групи.

Відтак, Мирослава Білак отримала 3 голоси, Олександр Волков - 2 голоси, Володимир Кузьменко - 10.

Для призначення до складу Дорадчої групи експертів кандидат мав набрати 12 голосів членів Ради суддів України.

У таємному голосуванні брали участь 23 члени РСУ.

З огляду на те, що жоден з кандидатів не набрав необхідної кількості голосів, Рада суддів України ухвалила рішення оголосити про початок прийняття пропозицій щодо кандидатури до першого складу Дорадчої групи експертів.

Пропозиції необхідно подати Раді суддів України у строк до 20 лютого 2023 року з інформацією, що підтверджує відповідність таких кандидатів вимогам статті 102 Закону України "Про Конституційний Суд України".

Пропозиції необхідно надсилати на e-mail: davidenko@court.gov.ua або ж на адресу: м.Київ 01601, вул. Липська, 18/5. Відділ організаційного забезпечення суддівського самоврядування.

Важливо! У разі надсилання документів поштою необхідно продублювати їх на електронну адресу Ради суддів України: davidenko@court.gov.ua

Пресслужба РСУ