Рада Суддів
України

uaUA enEN

16.01.2023, 07:34

РСУ оголосила про початок прийняття пропозицій щодо кандидатури до першого складу Дорадчої групи експертів РСУ оголосила про початок прийняття пропозицій щодо кандидатури до першого складу Дорадчої групи експертів

12 січня 2023 року Рада суддів України на своєму засіданні, що відбулося по завершенні ХІХ позачергового з'їзду суддів України своїм Р І Ш Е Н Н Я М № 2, заслухавши та обговоривши інформацію Голови Ради суддів України Богдана Моніча щодо оголошення про початок прийняття пропозицій щодо кандидатури до першого складу Дорадчої групи експертів, відповідно до статей 126 – 134 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", пункту 5 розділу IV Перехідних положень Закону України "Про Конституційний Суд України" та Положення про Раду суддів України, затвердженого рішенням Х позачергового з'їзду суддів України 16 вересня 2010 року (з подальшими змінами),  в и р і ш и л а:

Оголосити про початок прийняття пропозицій щодо кандидатури до першого складу Дорадчої групи експертів. Пропозиції необхідно подати Раді суддів України у строк до 19 січня 2023 року з інформацією, що підтверджує відповідність таких кандидатів вимогам статті 102 Закону України «Про Конституційний Суд України».

Пропозиції необхідно надсилати на e-mail: davidenko@court.gov.ua або ж на адресу: м.Київ 01601, вул. Липська, 18/5. Відділ організаційного забезпечення суддівського самоврядування. 

Нагадаємо, що Дорадча група експертів у складі 6 осіб (троє з яких є міжнародними експертами) проводить відбір кандидатів на посади суддів Конституційного Суду України. Відібрані До радчою групою експертів кандидати у подальшому можуть бути призначені на посади суддів КСУ суб’єктами формування КСУ.

Пресслужба РСУ