Рада Суддів
України

uaUA enEN

25.01.2024, 09:18

РСУ оновила орієнтовні нормативи навантаження на суддів за 2023 рік та інтерактивну карту судів України РСУ оновила орієнтовні нормативи навантаження на суддів за 2023 рік та інтерактивну карту судів України

Рада суддів України оновила інтерактивну карту судів України з розрахунками нормативів навантаження на суддів і суди з урахуванням кількості справ, які розглядаються судами впродовж звітного 2023 року.

Дана карта розроблена з метою обліку статистичних даних та доопрацювання Методики визначення граничної чисельності суддів у судах на основі кількості справ, які надходять на розгляд до суду.

Для розрахунків на карті й у таблицях використано дані статистичної звітності за 2023 рік.

Інформація, що відображена в інтерактивній карті, сформована за даними судової статистики за 2023 рік, де розраховані показники нормативного часу, необхідного для розгляду справ і матеріалів, які надійшли до місцевих та апеляційних судів, та орієнтовна нормативна чисельність суддів місцевих та апеляційних судів. Показники щодо чисельності суддів надані у робочому порядку управлінням з питань персоналу Державної судової адміністрації України.

Окрім нормативної чисельності у звітності відображена інформація щодо кількості судових справ, що надійшли до суду, інформація про штатну та фактичну чисельність суддів.

Подивитись інтерактивну карту можна на сайті Ради суддів України в розділі: Документи, Нормативи навантаження.

Звертаємо увагу, що карта відображає статистичні дані за другий рік активної фази війни, у якій Україна веде визвольну боротьбу проти російського агресора, що 24 лютого 2022 року напав на Україну з метою знищення нашої держави.

За цей період (після 24.02.2022) в Україні на тимчасово непідконтрольних українській владі територіях залишаються і, відповідно, не здійснюють правосуддя 54 суди (8%), а саме: Донецька область - 8 судів; Луганська - 16 судів; Запорізька - 16 судів; Херсонська область - 14 судів.

Пресслужба РСУ