Рада Суддів
України

uaUA enEN

07.04.2015, 13:53

Рада суддів України співпрацює з Консультаційною місією для сприяння реформі сектору цивільної безпеки в Україні (EUAM Ukraine) Рада суддів України співпрацює з Консультаційною місією для сприяння реформі сектору цивільної безпеки в Україні (EUAM Ukraine)

2 квітня 2015 року член Ради суддів України Олександр Сасевич, який у Раді суддів України є відповідальним за напрямок комунікації судів та ЗМІ, взяв участь у робочій зустрічі з експертами Консультаційнїю місії для сприяння реформі сектору цивільної безпеки в Україні (EUAM Ukraine).

Зазначена зустріч стала вже другою та була присвячена розробці комунікаційної стратегії судової влади. Участь у зустрічі також взяли радник з юридичних питань та громадянського суспільства Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) Ашот Агаян, начальник управління забезпечення взаємодії із засобами масової інформації та видавничої діяльності Верховного суду України Екатерина Вороненко, в.о.керівника Прес-центру судової влади Ольга Какауліна.

Саме налагодженню плідної співпраці з суспільством приділяється велика увага членів Ради суддів України, оскільки гармонізація відносин судової влади та суспільства, пропаганда ідей правосуддя, забезпечення зростання рівня довіри до судової влади, об'єктивне висвітлення діяльності судової системи – є важливими аспектами реалізації Концепції інформаційно-комунікаційної стратегії діяльності Ради суддів України, яку було затверджено Рішенням № 72 від 30 листопада 2012 року.

Під час зустрічі член Ради суддів України Олександр Сасевич, подякував представникам Місії за підтримку України на її шляху до реформ, підкреслив важливість розробки та реалізації зазначеного документу та висловив готовність щодо подальшої співпраці. В свою чергу, Керівник департаменту преси та громадської інформації Місії Віктор Ройтер акцентував важливість участі в розробці спільної комунікативної стратегії судової влади представників всіх органів судової влади, оскільки ефективність її реалізації буде залежати від спільних зусиль.

Учасники заходу дійшли думки, що моніторинг існуючої ситуації має стати першим кроком на шляху розробки такої стратегії та погодились, що навчання як прес-секретарів, так і суддів-спікерів в судах має стати пріоритетним напрямком діяльності найближчим часом.

Довідково: 23 червня 2014 року Рада ЄС схвалила створення місії з надання допомоги Україні в реформі сектору громадської безпеки, правоохоронних органів і судової системи. Місія буде давати стратегічні рекомендації для розробки стійкої, ефективної та підзвітної служби безпеки, які сприяють зміцненню верховенства права в Україні. Консультанти ЄС спочатку будуть зосереджені на підтримці відповідних українських органів у розробці переглянутої стратегії в області забезпечення безпеки, координації та узгодженні з іншими зусиллями ЄС, а також з ОБСЄ та іншими міжнародним організаціями. Мандат місії триватиме два роки.

Детальніше щодо діяльності Місії за посиланням

http://www.eeas.europa.eu/csdp/missions-and-operations/euam-ukraine/index_en.htm