Рада Суддів
України

uaUA enEN

04.07.2022, 09:51

​Рада суддів України відклала проведення з'їзду суддів України ​Рада суддів України відклала проведення з'їзду суддів України

Сьогодні, 4 липня 2022 року, відбулося засідання Ради суддів України, під час якого було прийнято рішення відкласти проведення ХІХ позачергового з'їзду суддів, який було призначено на 11-13 липня цього року.

Основною причиною відкладення з'їзду стало те, що Етична рада, за час, що залишився до проведення суддівського форуму, не встигає провести співбесіди з усіма кандидатами на посаду члена Вищої ради правосуддя, які вирішили обиратися від з'їзду суддів України.

Станом на 4 липня 2022 року Етична рада має провести співбесіди з 46 кандидатами на посаду члена ВРП. Про це стало відомо з листа, який надійшов на адресу Ради суддів України в день проведення засідання.

Відтак, Рада суддів України після обговорення взяла до відома інформацію Голови Ради Богдана Моніча щодо відкладення проведення ХІХ позачергового з'їзду суддів України. 

Члени Ради зійшлися на тому, що дату проведення ХІХ позачергового з'їзду суддів України буде визначено негайно після отримання висновків Етичної ради щодо відповідності кожного кандидата критеріям професійної етики та доброчесності, а також списку кандидатів, рекомендованих на посаду члена Вищої ради правосуддя.

Також, одним з пунктів рішення Рада суддів України звернулася до Етичної ради щодо прискорення проведення співбесід з кандидатами до ВРП.

Щодо питання про ухвалення рекомендацій на посаду судді Конституційного Суду України, то Рада суддів України зняла його з розгляду. 

Пресслужба РСУ