Рада Суддів
України

uaUA enEN

25.01.2019, 08:26

Рада суддів України затвердила План роботи на 2019 рік і врегулювала процес надання НАЗК копій із судових справ Рада суддів України затвердила План роботи на 2019 рік і врегулювала процес надання НАЗК копій із судових справ

Сьогодні, 25 січня 2019 року, у режимі відеоконференцзв'язку відбулося засідання Ради суддів України, у якому взяли участь 21 член Ради. Вітаючи колег, Голова Ради суддів України Олег Ткачук зазначив, що питання, які винесено на обговорення, визначатимуть стратегічні завдання роботи Ради на 2019 рік, а це і план роботи, і врегулювання процесу надання НАЗК і правоохоронним органам копій документів, що знаходяться у судовій справі, і затвердження орієнтовного Порадника із комунікації з громадянським суспільством у випадку виникнення кризової ситуації у суді, і врегулювання питання щодо проблем забезпечення судів технічними засобами кримінального провадження тощо.

Відтак, порядок денний складався з шести питань: про затвердження Плану роботи Ради суддів України на 2019 рік; про виконання вимог Національного антикорупційного бюро України, Національного агентства з питань запобігання корупції щодо надання копій документів, що знаходяться в судовій справі; щодо розроблення Типових заходів реагування на факти поширення в ЗМІ недостовірної інформації або інформації, що підриває авторитет суддів; про затвердження результатів Всеукраїнського конкурсу малюнку серед школярів на тему: "Правосуддя" у рамках відзначення Дня працівників суду; про заохочення; різне. 

У питанні "різне", зокрема, було розглянуто питання щодо проблем забезпечення судів технічними засобами кримінального провадження. В його обговоренні взяв участь заступник Голови Державної судової адміністрації України Сергій Чорнуцький. 

Члени Ради затвердили технічний опис мантії судів місцевих та апеляційних судів та обговорили питання щодо розробки Концепції стандартів організації роботи суду. Член РСУ, суддя Ленінського районного суду міста Дніпропетровська Дмитро Мовчан назвав її дорожньою мапою, що визначатиме майбутнє облаштування судів і вимоги до роботи апарату. 

Під час обговорення Концепції, Голова Ради наголосив, що розробка такого документу і його затвердження буде серед головних завдань роботи органу суддівського самоврядування у 2019 році.

Прес-служба РСУ