Рада Суддів
України

uaUA enEN

02.08.2017, 09:41

Рада суддів України змінила персональний склад комітетів Рада суддів України змінила персональний склад комітетів

Першого серпня 2017 року, відбулося чергове засідання Ради суддів України, на якому було розглянуто чотири питання порядку денного, а саме: про Прес-центр судової влади України; про зміни персонального складу комітетів Ради суддів України; про заохочення та різне.

Щодо питання про прес-центр, то на виконання Меморандуму про взаємодію і співпрацю інституцій системи правосуддя від десятого лютого 2017 року про вдосконалення комунікації між судовими органами України, забезпечення прозорої та відкритої діяльності системи правосуддя та узгодженої і послідовної її комунікації зі ЗМІ, громадськістю й громадянським суспільством, Рада суддів України вирішила визнати такими, що втратили чинність, рішення від 08.08.2014 рік № 9, від 05.09.2014 рік №5 та від 05.06.2015 року №61, в яких йшлося про створення і діяльність Прес-центру судової влади (на правах відділу), і створити прес-службу органів суддівського самоврядування.

Під час засідання, з метою попередньої підготовки питань до засідань, узгодження пропозицій і надання рекомендацій, оперативного вирішення конкретних завдань та невідкладних питань діяльності органу суддівського самоврядування, Рада суддів України внесла зміни в персональний склад комітетів РСУ. Необхідність переформатування Комітетів Голова Ради Суддів України Валентина Сімоненко пояснила збільшенням навантаження на членів Ради, що зумовлено активними реформаторськими процесами у судовій системі.

Також, Рада суддів України розглянула питання заохочення суддів у відставці, яке приурочине з нагоди відзначення 26-ї річниці Незалежності України.

У засіданні Ради суддів України взяв участь Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк.

Прес-центр судової влади