Рада Суддів
України

uaUA enEN

10.02.2017, 13:44

Рада суддів України зняла з порядку денного фінансові питання Рада суддів України зняла з порядку денного фінансові питання

На сьогоднішньому засіданні Ради суддів України з порядку денного були зняті питання, які стосуються фінансового забезпечення діяльності суддів та працівників апарату судів.

Відтак, питання щодо звуження гарантій належної оплати праці, виплат у зв’язку з виходом на пенсію та обмеження розміру довічного утримання суддів, суддів у відставці; щодо необхідності вирішення питання про віднесення посад державної служби в апеляційних судах України до груп оплати праці, передбачених Схемою посадових окладів на посадах державної служби за групами оплати праці з урахуванням юрисдикції державних органів у 2017 році, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 року № 15; про розгляд звернення керівника апарату Жовтневого районного суду м. Маріуполя щодо надання роз’яснення з питання обрання суддів на адміністративні посади, будуть розглядатися на найближчому засіданні після детального опрацювання та обговорення.

Разом з тим, Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко зазначила, що питання належної оплати праці, виплат у зв’язку з виходом на пенсію та обмеження розміру довічного утримання суддів та суддів у відставці, слід розглядати за присутності представників ВККС України. "Члени Ради суддів України мають отримати чітку відповідь на питання, як швидко Комісія зможе провести кваліфікаційне оцінювання суддів, адже відповідно до закону, судді, які пройшли кваліфоцінювання отримують зовсім іншу винагороду у порівнянні з колегами, які цю процедуру ще не пройшли, що призводить до порушення принципу рівності", - наголосила Валентина Сімоненко.

На її думку, всі рішення, що стосуються оплати праці судді, мають прийматися виважено і стосуватися усіх аспектів цього питання.

Прес-центр судової влади