Рада Суддів
України

uaUA enEN

03.09.2015, 07:30

Розпочалося засідання Ради суддів України Розпочалося засідання Ради суддів України

Сьогодні, на засіданні Ради суддів планується розглянути три питання порядку денного. Члени ради мають погодити Порядок та методологію кваліфікаційного оцінювання суддів, затвердити план організаційних заходів підготовки та проведення ХІІІ з"їзду суддів України та заслухати інформацію Голови Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка про виконання рішення Ради суддів України щодо забезпечення доступності суду та судової процедури для інвалідів та інших соціальних категорій населення.

Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко відкриваючи засідання зазначила, що на сьогоднішньому засіданні розглядається принципове для суддівської спільноти питання щодо кваліфікаційного оцінювання суддів. "Ми повинні ретельно обговорити практично кожен пункт положення і кожне речення, бо за цими документами стоять не тільки професійна діяльність суддів, а й якісне функціонування суддівської системи як такої", - наголосила Валентина Сімоненко.

Вона також інформувала членів Ради суддів про те, що на засідання запрошений директор департаменту з питань професійної кваліфікації суддів та кандидатів на посаду судді Вищої кваліфікаційної комісії суддів Роман Савчук. Відповідно до Закону України "Про забезпечення права на справедливий суд" саме ВККС буде проводити кваліфікаційне оцінювання суддів.

Наразі триває обговорення зауважень та пропозицій до Порядку та методології кваліфікаційного оцінювання суддів від членів Ради суддів, Верховного суду України та судів.

Прес-центр судової влади