Рада Суддів
України

uaUA enEN

11.11.2016, 09:40

Розпочав роботу Вінницький регіональний судовий форум Розпочав роботу Вінницький регіональний судовий форум

Сьогодні у Вінниці розпочав роботу Вінницький регіональний судовий форуму. Присутні плідно дискутують на теми впровадження у практичну площину новацій, запропонованих судовою реформою. Першими взяли слово організатори форуму - Президент Асоціації суддівського самоврядування України, суддя Львівського ОАС Володимир Кравчук, голова Вінницького апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин, привітали учасників та гостей заходу. 

Під час свого виступу Голова ВРЮ Ігор Бенедисюк анонсував, що навесні 2017 року будуть запровадженні конкурси для суддів апеляційних судів. Крім того, повідомив учасникам основні напрями роботи майбутньої ВРП: формування якісного кадрового складу судових установ та забезпечення участі ВРП у фінансовому процесі (разом з ДСА України) з тим, щоб виконавча влада прислухалась до запитів судової влади під час планування державного бюджету. На переконання доповідача, така співпраця позитивно впливатиме на захист незалежності суддів та судів.
Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко відзначила високу роль в розбудові правової держави органів суддівського самоврядування. "Голова суду та збори суддів є органами суддівського самоврядування. Якщо у суді не забезпечується відповідна організація роботи, то відповідальність покладається на збори суддів та голову. Питання в тому чи мають такі збори бажання суддів впливати на ситуацію, яка відбувається в суді. Якщо збори суддів в своєму регіоні будуть мати вплив на відношення голови з працівниками, на відношення з іншими органами влади, це підвищить авторитет судової влади. Ми хочемо підняти не рівень РСУ, як органу суддівського самоврядування, а зборів суддів регіону"- наголосила очільниця суддівського самоврядування.

Прес-центр судової влади