Рада Суддів
України

uaUA enEN

19.06.2023, 12:51

Розпочався навчальний курс “Підготовка тренерів з впровадження сервісів для вразливих категорій користувачів суду” Розпочався навчальний курс “Підготовка тренерів з впровадження сервісів для вразливих категорій користувачів суду”

19 червня 2023 року стартував 4 набір міжінституційного навчального курсу “Підготовка тренерів з впровадження сервісів для вразливих категорій користувачів суду”, який проводитиметься Проєктом ЄС “Право-Justice” в межах Ініціативи “Модельні суди”.

Вітаючи учасників курсу Голова Ради суддів України Богдан Моніч нагадав, що РСУ України з початку свого становлення намагалася розуміти та враховувати потреби вразливих груп населення, є однією із перших, хто опікувався цими питаннями у судовій владі та продовжує активно працювати у цьому напрямку. Так, ще в далекому 2014 році РСУ ухвалила рішення № 63 від 4 грудня щодо аналізу забезпечення доступності суду та судової процедури для інвалідів та інших категорій населення. А вже в лютому 2023 року за участі першої леді України Олени Зеленської та під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулося засідання Ради безбар’єрності до роботи якої залучена і Рада суддів України.

«Ми всі розуміємо важливість вдосконалення та постійного підвищення кваліфікації наших співробітників, а підготовка спеціалістів, які мають змогу ефективно та чутливо реагувати на потреби вразливих груп населення, має величезне значення. Цей курс, організований проєктом ЄС «Право - Justice», демонструє нашу відданість вдосконаленню системи організації правосуддя, і він дає нам можливість підвищити рівень обслуговування вразливих категорій громадян. З урахуванням того, що справедливість та рівність - це фундаментальні принципи демократії, я впевнений, що ця робота робить великий внесок у створення більш справедливого та інклюзивного суспільства», - підкреслив очільник органу суддівського самоврядування.

Богдан Моніч висловив сподівання, що цей курс стане не лише платформою для набуття нових знань, але і джерелом натхнення для вдосконалення сервісів для вразливих категорій користувачів суду.

Курс передбачає проведення 8 вебінарів двічі на тиждень. Програма розроблена для суддів, працівників апарату суду, прокурорів, представників Національної поліції України, системи безоплатної правової допомоги, а також представників неурядових громадських організацій.