Рада Суддів
України

uaUA enEN

06.09.2016, 13:26

Щорічне Послання Президента до Верховної Ради "Про внутрішнє та зовнішнє становище України у 2016 році" Щорічне Послання Президента до Верховної Ради

Із щорічного послання Президента України Петра Порошенка про судову владу: "Отже, саме судова реформа має надати завершеності всій системі боротьби з корупцією. На її впровадження знадобиться кілька років, але в результаті цієї копіткої роботи всі українці мають отримати нову судову систему — чесну, незалежну та справедливу.

У першу чергу, на конкурсній основі от-от почнеться формування буквально з нуля нового Верховного Суду України. Хотів би окремо наголосити, я запрошую тих суддів, які відповідають високим професійним та моральним стандартам, вимогам антикорупційного законодавства і бажають чесно та сумлінно виконувати свої обов’язки, обов’язково взяти участь у конкурсі. Таке саме прохання в мене до досвідчених адвокатів та науковців-правників.

Уже цього місяця я подам на ваш розгляд невідкладні законопроекти "Про Вищу раду правосуддя» та «Про Конституційний Суд України". Розраховую на вашу, шановні народні депутати, підтримку".

Промову Президента України тут  можна прочитати повністю.