Рада Суддів
України

uaUA enEN

12.12.2023, 13:50

Судовий форум: "Актуальні питання розгляду справ про захист прав громадян в умовах воєнного стану в Україні" Судовий форум:

11 грудня 2022 року у  Дніпрі, за підтримки Норвезької ради з питань біженців, відбувся Національний судовий форум "Актуальні питання розгляду справ про захист прав громадян в умовах воєнного стану в Україні".

Окрему панель форуму було присвячено діяльності Ради суддів України, яку представили члени Ради Валерія Чорна, Віталій Кальник та Дмитро Мовчан. Члени Ради суддів України доповіли присутнім про основні напрямки діяльності та рішення Ради суддів, починаючи з 24 лютого 2022 року, окреслили плани на майбутнє та запросили колег активніше долучатися до обговорення актуальних питань розвитку суддівської спільноти.

Зокрема, членами Ради суддів України були детально висвітлені питання діяльності робочих груп, до яких входять представники органів та установ судової влади і які працюють над врегулюванням проблемних питань, що виникли й через воєнну агресію росії проти України. Мова здебільшого про колаборантів з-поміж  працівників судів та державної зради з-поміж суддів, які погодились на співпрацю з окупантами.

Також було обговорено питання пов'язане з розробкою та реалізацією нової Концепції комунікаційної стратегії,  щодо подальшого функціонування державного підприємства "Санаторно-курортний лікувальний центр "Шкло"  та причини визнання Радою суддів України незадовільною роботу ДСА України з 2022 року по серпень 2023 року, що стало підставою для звернення до Вищої ради правосуддя щодо дисциплінарної відповідальності керівників ДСА України.

Разом з тим, ключовим меседжем, який прозвучав під час форуму від членів РСУ, було інституційне зміцнення органів суддівського самоврядування та забезпечення незалежності суддів.

Пресслужба РСУ