Рада Суддів
України

uaUA enEN

01.02.2023, 18:40

Судову залу в укритті обладнали у Вінницькому апеляційному суді Судову залу в укритті обладнали у Вінницькому апеляційному суді

З 1 лютого 2023 року судові засідання у Вінницькому апеляційному суді відбуватимуться і під час повітряної тривоги. Вперше в Україні залу для розгляду справ обладнали в укритті установи. За словами голови установи Сергія Медвецького, таким чином вирішили зробити правосуддя ще доступнішим. Каже, минулого року у ВАС відклали майже чотири тисячі судових засідань. Одна з причин – повітряна тривога.

"Як і в звичайній судовій залі, там є техніка для відеофіксації та звукозапису засідань. Можна спілкуватися з учасниками справ за допомогою відеоконференцзв’язку. Приміщення забезпечено альтернативним джерелом живлення й системою вентиляції", – розповів очільник апеляційного суду.

Площа ж новоствореної судової зали в укритті – більше 20 квадратних метрів. Ремонтні роботи упродовж двох місяців там виконували робітники Вінницького апеляційного суду.

Додамо, що згідно із законом про судоустрій і статус суддів судові засідання проводяться виключно в спеціально обладнаному для цього приміщенні суду – залі засідань, яке придатне для розміщення сторін та інших учасників судового процесу і дає змогу реалізовувати надані їм процесуальні права і виконувати процесуальні обов’язки.

За інформацією пресслужби Вінницького апеляційного суд