Рада Суддів
України

uaUA enEN

26.10.2018, 07:51

​У Києві розпочалося засідання Ради суддів України ​У Києві розпочалося засідання Ради суддів України

У Києві розпочалося чергове засідання Ради суддів України.

Участь у ньому взяв Рефа́т ЧубаровГолова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України, український кримськотатарський політик і громадський діяч.

Від імені Ради суддів України та усієї суддівської спільноти Голова Ради Олег Ткачук висловив Рефату Абдурахмановичу співчуття після загибелі людей у Керченській трагедії.

"Ми у жалобі разом з Кримом. З людьми, які стали жертвами загарбницької, прокремлівської політики, що відбирає життя у молоді.

У Фатьми Карпушевої та Арзи Ільясової та їхніх рідних є надія, що дівчата одужають і радітимуть життю.

Батьки Рудена Джураєва, Сергій Степаненко, Романа Каримова, Владислава Вердибоженка, Аліни Керової, Руслана Лисенко, Микити Флоренського, Данила Пипенка, Дар'ї Чегерест, Ксенії Болдіної, Владислава Лазарєва, Олексія Лавриновича, Єгора Пєрєпьолкіна, Ганни Журавльової житимуть у вічній скорботі за дітьми. Дітям і внукам до віку не вистачатиме Людмили Устенко, Олександра Моісеєнка, Анастасії Бакланової, Світлани Бакланової, Лариси Кудрявцевої.

Кожен з нас вражений цією трагічною подією, бо цю трагедію принесли в український Крим ті, хто не цінує людське життя, як не цінує закони і усталений світовий порядок. Крим – це Україна. Був, є і буде! А кожна трагедія, що відбувається на українській землі, кровоточить відкритою раною у серці кожної божої людини.

Весь наш біль повернеться тим, хто його завдає, сторицею. Ми у скорботі. У скорботі, яка додає сили і віри в торжество справедливості, де людина, її життя, права і свободи, як Україна, Понад усе!", - сказав Голова Ради.

У свою чергу Рефат Чубаров, через членів суддівського самоврядування, звернувся до суддівської спільноти України із закликом вже зараз почати працювати над документами і законами, які повертатимуть Крим в Україну.

"Я не дуже розуміюся у специфіці вашої діяльності, я не є правником, але усвідомлюю наскільки важливу роль ви відіграєте в тому, щоб українське суспільство відбулося саме за тими стандартами і принципами, які ми всі - політики і суспільство висловлюємо. Я знаю, що саме ви визначаєте ті умови і правила, за якими відбувається справедливе правосуддя і культивується максимальна довіра до такої найважливішої ланки нашого суспільства як судова влада. Я, прошу вас і закликаю, все те, що пов'язано з діяльністю кримського суспільства, після того, як буде відновимо державний суверенітет України над Кримським півостровом, ви зазделегідь готуйтеся до цього. Готуйте програми, проекти, плани, все робіть для того, щоб як тільки Крим повернеться, ви, судді, були готові разом з іншими гілками влади і державними структурами, працювати над реабілітацією, відновленням, поверненням Криму, в найбільш широкому розумінні цього слова, в лоно України. Все це має готуватися зараз, усіма установами держави і таким дуже важливим корпусом, як суддівський", - сказав Рефат Чубаров.

Політик також подякував членам Ради суддів України за прояв глибокої поваги і висловив сподівання, що підтримка українців на материковій Україні додасть кримчанам віри у відновлення справедливості і територіальної цілісності держави.

Прес-служба РСУ