Рада Суддів
України

uaUA enEN

18.09.2024, 11:00

​У Києві розпочав роботу ХХ черговий з'їзд суддів України ​У Києві розпочав роботу ХХ черговий з'їзд суддів України

У Києві, 18 вересня 2024 року, розпочав роботу ХХ черговий з'їзд суддів України. Це перший етап з'їзду, що триватиме два дні, 18-19 вересня. Впродовж цих двох днів делегати планують призначити суддю Конституційного Суду України та схвалити оновлений Проєкт Кодексу суддівської етики.

Найперше, на початку роботи, делегати та гості форуму хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв, які загинули, захищаючи Україну від російського агресора.

Також з вітальним словом до делегатів з'їзду звернувся Голова Верховного Суду Станіслав Кравченко. Він подякував суддям за роботу в умовах війни і звернув увагу на важливість поставлених перед з'їздом завдань одним з яких є призначення судді Конституційного Суду України.

На даний час делегати з'їзду сформували робочі органи: мандатну комісію, редакційну і дві лічильних, одна з яких працюватиме у залі, а друга на підрахунку голосів під час таємного голосування за суддю КСУ.

Головуючим на з'їзді обрано Голову Ради суддів України Богдана Моніча, секретарем – заступника Голови РСУ Оксану Марченко.

На з'їзд зареєструвалися 274 делегати, що становить сто відсотків від числа обраних.

Трансляція ХХ чергового з'їзду суддів України здійснюється на YouTube Ради суддів України.

Слідкувати за роботою з'їзду можна тут

Пресслужба РСУ