Рада Суддів
України

uaUA enEN

30.10.2019, 10:29

У Києві триває другий день роботи з'їзду суддів України У Києві триває другий день роботи з'їзду суддів України

Розпочався другий день роботи XVII позачергового з'їзду  суддів України з того, що мандатна комісія підтвердила повноваження судді Смілянського міськрайонного суду Черкаської області Тетяни Ігнатенко, яка не брала участі в першому дні роботи з'їзду, з поважних причин.

Нагадаємо, сьогодні з'їзд має обрати ще двох суддів з чотирьох кандидатів на посаду судді Конституційного Суду України, двох членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та заслухати звіти очільників органів суддівського врядування.

Щодо кандидатів на посаду судді Конституційного Суду України, то до бюлетня для таємного голосування було включено чотири кандидатури. А саме:
✅Петро ФІЛЮК, голова Волинського апеляційного суду, к.ю.н.
✅ Олександр ПРОКОПЕНКО, суддя Верховного Суду, к.ю.н.
✅ Олександр КОРОВАЙКО, голова Херсонського апеляційного суду, д.ю.н.
✅ Оксана ГРИЩУК, професор кафедри теорії та філософії права Львівського національного університету ім. І.Франка, д.ю.н.

Також делегати XVII позачергового з'їзду суддів України визначилися з кандидатами на посаду члена ВККСУ. В процесі обговорення було вирішено у бюлетень для таємного голосування включити шестеро кандидатів. А саме:

✅ Юрій Зайцев
✅ Оксана Гумега
✅ Тетяна Широян
✅ Олександр Панасюк
✅ Олександр Ткаченко
✅ Тамара Новікова

З документами кандидатів можна ознайомитись за посиланням: https://bit.ly/2owTLdq

Відтак, після внесення кандидатур у бюлетені для таємного голосування, делегати з'їзду прийняли рішення проголосувати за кандидатів на посаду судді КСУ та членів ВККСУ, а допоки триватиме підрахунок голосів, заслухати очільників суддівського врядування. 

Очікується, що зі звітами про роботу перед делегатами з'їзду виступлять: Голова РСУ Богдан Моніч, Голова Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко, Голова ДСА України Зеновій Холоднюк та Голова ВККСУ Сергій Козьяков

Он лайн трансляція суддівського форуму за посиланням:  https://bit.ly/2NpvI8y

Пресслужба РСУ