Рада Суддів
України

uaUA enEN

22.10.2018, 11:44

​Урок справедливості у Харківському апеляційному суді ​Урок справедливості у Харківському апеляційному суді

Члени Ради суддів України продовжуть брати участь у Всеукраїнській акції "Урок справедливості" .

З нагоди Дня юриста Харківським апеляційним судом спільно з постійно діючою робочою групою Ради суддів України з питань розвитку суддівського самоврядування у Харківській області проведено урок справедливості для учнів Харківської гімназії №46 імені М.В.Ломоносова Харківської міської ради Харківської області.

Школярів привітала голова суду Антоніна Колтунова та розповіла про доступ до суддівської професії, про атрибутику судової гілки влади, про те, як стати справжнім справедливим суддею.

Олексій Котеньов, член Ради суддів України, керівник постійно діючої робочої групи РСУ з питань розвитку суддівського самоврядування у Харківській області, Олена Жупанова, суддя Первомайського міськрайонного суду Харківської області, член постійно діючої робочої групи РСУ з питань розвитку суддівського самоврядування у Харківській області, Світлана Кругова, суддя-спікер Харківського апеляційного суду та прес-секретар суду Євгенія Бондаренко відповідали на питання школярів про структуру суду, підготували цікаві інформативні ролики та провели інтерактивну гру на знання Конституції України.

Чи сперечався хтось і колись, чому виникають суперечки і як їх можливо вирішити, хто зі школярів вважає себе справедливим, і чи хочуть вони себе перевірити - на ці запитання відвідувачі екскурсії змогли отримати відповіді, подивившись мультфільм "Кінь проти хом’яка!" (створено за підтримки Проекту USAID та Асоціації розвитку суддівського самоврядування України).

Під час інтерактивної гри на знання Конституції України від школярів лунали відповіді, яке саме право відображено в конкретному випадку у відеосюжеті, та запитання про те, як забезпечити непорушність своїх прав та бути обізнаним про свої обов’язки як громадянина України.

"Надзвичайно надихає цікавість школярів до юридичної професії, адже саме в їх руках майбутнє нашої держави та розбудова її правових цінностей. На уроках справедливості ми пояснюємо дітям не тільки те, що вони мають права, а наголошуємо також і на обов’язках, розповідаємо про роботу судді, на прикладах мультфільмів та відео сюжетів демонструємо, що бути справедливим у професії - важка щоденна праця, що справедливість як моральну якість необхідно плекати все життя", - прокоментував захід член Ради суддів України Олексій Котеньов.

Нагадаємо, проведення "Уроку справедливості" у загальноукраїнському масштабі відбувається за підтримки Ради суддів України відповідно до рішення Ради суддів України від 17 вересня 2018 року  №59.

Прес-служба РСУ