Рада Суддів
України

uaUA enEN

08.02.2023, 10:53

​В Києві обговорили питання судового адміністрування в умовах війни ​В Києві обговорили питання судового адміністрування в умовах війни

Сьомого лютого в Києві відбулася міжнародна онлайн конференція на тему "Робота судів в умовах війни", яку організували й провели Державна судова адміністрація України спільно з Міжнародною асоціацією судового адміністрування (ІАСА) за підтримки Проєкту ЄС "Право Justice" та Програми USAID "Справедливість для всіх".

Захід мав на меті обговорення та вирішення, з урахуванням кращого міжнародного досвіду, актуальних питань організації роботи судів у період повномасштабної війни.

Раду суддів України під час конференції представляла заступниця голови Ради, суддя Господарського суду міста Києва Оксана Марченко.

Пані Оксана зазначила, що тема конференції є надзвичайно актуальною в умовах повномасштабної війни в Україні й визначатиме організацію судового адміністрування в судах, зокрема, на деокупованих територіях держави.

"Я думаю, що нині, в умовах повномасштабної війни нам потрібно говорити й про необхідність нормативно-правового врегулювання тих процесів, що відбуваються зараз у судовій системі. Ми відновили роботу Вищої ради правосуддя, яка має зосередитися на розв'язанні найгостріших питань судової влади – кадрове наповнення і фінансове забезпечення діяльності судів. Разом з тим, попри складність ситуації, я переконана, що судова влада, за підтримки наших міжнародних партнерів, впорається з викликами та забезпечить належний доступ громадян до правосуддя", - наголосила заступниця Голови Ради суддів України.

У роботі конференції також взяв участь голова Комітету РСУ з питань співпраці з ЗМІ, державними та недержавними органами та організаціями, суддя Ржищевського міського суду Київської області, Андрій Потапенко.

Пресслужба РСУ