Рада Суддів
України

uaUA enEN

23.12.2022, 13:11

В Національній школі суддів України відбулися урочисті заходи з нагоди 20-ї річниці становлення В Національній школі суддів України відбулися урочисті заходи з нагоди 20-ї річниці становлення

22 грудня 2022 року в Національній школі суддів України відбулися урочисті заходи з нагоди 20-ї річниці становлення Національної школи суддів України, присвячені підсумкам роботи НШСУ у 2022 році та завданням на прийдешній рік. Зважаючи на воєнний стан, введений внаслідок повномасштабного вторгнення російських військ на територію України, цьогорічні передноворічні збори колективу установи проходили одночасно в онлайн та офлайн форматах.

Урочисті збори відкрив ректор Микола Оніщук, зазначивши, що поточний рік для суддівської освіти був дуже непростим через повномасштабну війну, але, водночас, багатим на події, завдання та здобутки.

Привітав колектив НШСУ і Голова Ради суддів України Богдан Моніч. "Ви, як і всі ми, працювали в надзвичайно складних умовах, в умовах війни, яку розв’язала російська держава проти України, проти кожного з нас, проти наших дітей і батьків. Вже зараз ми знаємо, що Україна й народ вистояли і в цьому теж ваша заслуга. Ви робили все, щоб зберегти та забезпечити безперервність здійснення навчання й підвищення кваліфікації суддів і працівників апарату", - подякував колективу Школи очільник органу суддівського самоврядування.

Національна школа суддів України забезпечила можливість суддям і працівникам апаратів судів обирати тематичні тренінги та семінари з огляду на їх потреби, розширила тематику навчальних курсів, включаючи аспекти, які слід враховувати у зв’язку з воєнним та післявоєнним контекстом, та можливості для дистанційних форм і методів навчання. Розвиток технологічних спроможностей суддівської освіти був та залишається одним з основних пріоритетів для НШСУ в наступному році.

Колектив Національної школи суддів України протягом року наполегливо і методично працював над організацією та проведенням онлайн–підготовки суддів Верховного Суду й Вищого антикорупційного суду України, а також заходів, спрямованих на проведення спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді у наступних роках. Успішною є проведена у 2022 році робота з підготовки співробітників Служби судової охорони. Яскравим свідченням сумлінної роботи працівників НШСУ є статистичні показники проведених заходів суддівської освіти, які цього року виявилися вищими за попередні періоди.

До урочистих зборів колективу НШСУ доєдналися і виступили з промовами також голова Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков та член Вищої ради правосуддя Інна Плахтій.

Під час урочистостей керівник НШСУ та запрошені поважні гості відзначили за особливі успіхи в роботі, значний вклад у зміцнення авторитету суддівської влади, високий професіоналізм у підготовці висококваліфікованих кадрів та з нагоди професійного свята – Дня працівників суду почесними грамотами, нагрудними знаками, грамотами й подяками Ради суддів України, Державної судової адміністрації України, Служби судової охорони.

Пресслужба РСУ