Рада Суддів
України

uaUA enEN

13.10.2016, 12:47

В Україні вісім судів, у яких немає суддів з повноваженнями В Україні вісім судів, у яких немає суддів з повноваженнями

На сьогоднішній день в Україні не функціонують вже вісім судів. Це суди, де немає жодного судді, який має право здійснювати правосуддя. Такі цифри були озвучені під час спільного брифінгу Голови Ради суддів Валентини Сімоненко та Голови Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка.

Валентина Сімоненко, зокрема, зазначила, що через неврегульованість законодавства в частині призначення суддів, вісім судів не можуть здійснювати правосуддя через відсутність у них суддів з повноваженнями. Зокрема, два таких суди є у Полтавській області, по одному у Рівненській, Черкаській, Тернопільській, Івано-Франківській, Дніпропетровській та Донецькій областях. У 71 суді правосуддя здійснює один суддя, у 124-х – два судді.

Інформацію про суди, у яких немає повноважних суддів або правосуддя здійснюють тільки 1 чи 2 судді дивіться тут

У той же час, на сьогоднішній день п'ятирічний термін повноважень закінчився у 926-и суддів.

Очільниця суддівського самоврядування наголосила, що виникнення такої ситуації прогнозувалося і члени Ради суддів України неодноразово про це говорили. "Нині, мусимо визнати, що у восьми районах України держава не виконує одну з найважливіших своїх функцій — відправлення правосуддя. А в результаті масового звільнення суддів, навантаження на діючих зросло у 400 разів", - підсумувала Валентина Сімоненко.

Прес-центр судової влади