Рада Суддів
України

uaUA enEN

22.01.2015, 07:00

Відбулося засідання голів комітетів РСУ Відбулося засідання голів комітетів РСУ

21 січня 2016 року голова Ради суддів України Валентина Сімоненко провела засідання голів комітетів Ради.

Засідання розпочалося з визначення кола питань для обговорення на найближчому засіданні Ради.

На думку голів комітетів потребує обговорення бюджет судової влади на 2015 рік, який, як відомо, зменшений, зокрема, й в частині оплати праці суддів та працівників апаратів судів.

Також заслуговують на обговорення питання внутрішньої діяльності суду, тобто питання штатного розпису, можливого скорочення апарату суду, адже цього вимагає Закон України «Про Державний бюджет на 2015 рік».

Питанням особливої уваги голова Ради суддів України назвала інформаційну політику та висловила необхідність проведення членами Ради суддів роз’яснювальної роботи на регіональному рівні, а також налагодження комунікацій як в середині судової влади, так і назовні.

Валентина Сімоненко нагадала головам Комітетів Ради суддів України про необхідність подання пропозицій до орієнтовного плану роботи Ради на 2015 рік та означила першочергові напрямки діяльності вищого органу суддівського самоврядування на поточний рік. Серед таких напрямків: розбудова інформаційної політики судової влади, запровадження системи «Електронний суд», вдосконалення автоматизованої системи документообігу суду, питання незалежності суддів, етика поведінки.

Після обговорення нагальних питань діяльності Ради голови Комітетів визначили питання порядку денного на наступне засідання Ради суддів України, яке відбудеться 5 лютого 2015 року.