Рада Суддів
України

uaUA enEN

20.05.2015, 07:44

Виконання рішення Ради суддів України Виконання рішення Ради суддів України

На виконання рішення № 23 від 12 березня 2015 року Рада суддів України звернулася до Голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ з проханням терміново розглянути питання щодо скликання Пленуму для надання рекомендацій щодо застосування статей 375, 376 Кримінального кодексу України, а також застосування кримінально-процесуального законодавства на стадії досудового розслідування у кримінальних справах.

У відповідь на звернення Ради суддів України Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ повідомлено наступне. З метою забезпечення однакового застосування судами законодавства під час розгляду кримінальних проваджень, пов’язаних із постановленням суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови (ст. 375 КК), втручанням в діяльність судових органів (ст. 376 КК), до плану роботи ВССУ на І півріччя 2015 року включено узагальнення судової практики розгляду кримінальних проваджень стосовно кримінальних правопорушень, передбачених ст. ст. 375, 376 КК.

Водночас, ВССУ звернувся до Верховного Суду України з проханням висловити позицію щодо проблемних питань застосування згаданих статей Кримінального кодексу, що потребують надання роз’яснень, та шляхів їх вирішення.

Прес-центр судової влади