Рада Суддів
України

uaUA enEN

30.03.2023, 07:00

Заява Ради суддів України Заява Ради суддів України

Реагуючи на повідомлення Служби безпеки України про викриття на хабарі, спільно з Національним антикорупційним бюро України за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, судді Київського районного суду міста Одеси, Рада суддів України вважає за необхідне заявити.

Рада судів України прикро вражена цим випадком. В часи, коли наша країна зазнає страхітливих випробувань війни, такі дії серйозно підривають авторитет судової влади та знижують рівень довіри народу до усіх державних структур, перекреслюють прагнення Українського народу до європейських цінностей та набуття повноправного членства в Євросоюзі.

Адже сутність цих цінностей – запобігти та заборонити корупційні дії в усіх сферах суспільства, забезпечити високі стандарти чесності, прозорості та справедливості.

Суддівська спільнота України рішуче засуджує будь-які прояви корупції, а особливо у такий важкий час для нашої країни. Ми вважаємо, що справедливість, прозорість та непідкупність мають стати невід'ємними складниками успішного функціонування судової гілки влади задля захисту прав та свобод громадян.

Закликаємо правоохоронні органи провести справедливе, безупереджене та повне розслідування цього випадку (з дотриманням принципу презумпції невинуватості), щоб встановити правду та забезпечити невідворотність відповідальності осіб, причетних до корупційної діяльності.

Рада судів України підтримує та сприятиме усім заходам, спрямованим на покращення якості судової гілки влади та відновлення довіри до неї з боку громадян. Ми прагнемо створити судову владу, яка працює на благо кожного українця та захищає права й інтереси нашої країни, незважаючи на будь-які зовнішні та внутрішні виклики.

Пресслужба РСУ