Рада Суддів
України

uaUA enEN

20.04.2015, 07:03

Зустріч Голови Ради суддів України з Головою Конституційного Суду Литовської Республіки Зустріч Голови Ради суддів України з Головою Конституційного Суду Литовської Республіки

Голова Ради суддів України Валентина Симоненко 17 квітня 2015 року зустрілась з Головою Конституційного Суду Литовської Республіки Дейнюсом Жалімасом.

Співрозмовники обговорили тему проведення реформ у правовій системі України, в тому числі такі пріоритетні напрямки, як конституційна реформа, реформи судової системи і правоохоронних органів, захист прав людини. Крім того, торкнулися низки аспектів конституційної реформи в Україні, зокрема створення конституційної комісії, до складу якої входить і Голова Ради суддів України. В ході розмови Валентина Симоненко зауважила, що не поодинокі випадки зазіхань на незалежність судової влади та втручання в діяльність судів торкнулись і суддів України, висловила думку, що незалежність судової влади є необхідним стандартом в області ефективного захисту прав громадян, а також подякувала суддям Конституційного Суду Литовської Республіки та Голові Суду Дейнюсу Жалімасу за щиру підтримку України в складний час.

Довідково:

В Україні з 17 по 19 квітня 2015 року з офіційним робочим візитом перебуває делегація Конституційного суду Литовської республіки на чолі з Головою Конституційного Суду Литовської Республіки Дейнюсом Жалімасом.

До складу делегації входять судді Конституційного суду Литовської Республіки - Пранас Куцоніс, Вітас Мілюс, Альгірдас Тамінскас, в.о. Канцлера Конституційного Суду Литовської Республіки - Інгріда Данілєнє та керівник служби Голови Конституційного Суду Литовської Республіки – Лоліта Раудієнє.

Під час перебування заплановано ряд офіційних зустрічей, зокрема з Головою Конституційного Суду України Юрієм Бауліним, а також лекція в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету ім. Т. Шевченка.