Рада Суддів
України

uaUA enEN

04.04.2016, 09:43

6 квітня у Львові відбудеться засідання Регіональної керівної групи з розвитку регіонального діалогу щодо судової реформи 6 квітня у Львові відбудеться засідання Регіональної керівної групи з розвитку регіонального діалогу щодо судової реформи

За ініціативи заступника Регіональної керівної групи, члена Ради суддів України, судді Львівського окружного адміністративного суду Олександра Сасевича чергове засідання Регіональної керівної групи з розвитку регіонального діалогу щодо судової реформи у країнах Східного партнерства відбудеться 6 квітня у Львові.

Метою засідання стане підбиття підсумків та обговорення експертних висновків за результатами роботи трьох груп, які досліджували найкращі практики впровадження національних реформ в галузі права у країнах Східного партнерства.

Участь у засіданні візьмуть представники Ради суддів України, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Міністерства юстиції України та Національної асоціації адвокатів України.

Довідково: 10 вересня 2015 року в офісі Ради Європи стартував новий проект з розвитку регіонального діалогу про судову реформу в країнах Східного партнерства.

Даний проект спрямований на укріплення незалежності та ефективності судових органів відповідно до європейських стандартів. Він має розширити можливості проведення судової реформи в нашій державі, а також надасть можливість виробити колективні рішення для сприяння проходженню судової реформи на національному рівні, для зміцнення зв’язків та діалогу з професійними юристами Європи.

Країни-учасниці проекту будуть ділитися інформацією про поточний стан судових реформ у своїх державах, обговорюватимуть та розроблятимуть практичні інструменти для успішного реформування систем правосуддя.

До проекту з усіх шістьох країн Східного партнерства (Україна, Вірменія, Азербайджан, Білорусія, Грузія, Молдова) запрошено представників високого рівня з відповідних судових органів, міністерств юстиції, органів суддівського самоврядування та асоціацій адвокатів.

Прес-центр судової влади