Рада Суддів
України

uaUA enEN

05.04.2016, 09:09

69 з 94 суддів пройшли кваліфікаційне оцінювання 69 з 94 суддів пройшли кваліфікаційне оцінювання

З 17 лютого до 31 березня 2016 року проходило первинне кваліфікаційне оцінювання суддів, які заявили про бажання бути обраними на посаду безстроково. Зі 100 суддів, включених до списку, на оцінювання з'явилось 94 судді, з яких позитивні результати отримали 69 суддів.

Такі цифри оприлюднила Вища кваліфікаційна комісія суддів України за підсумками першого етапу первинного оцінювання суддів.

В свою чергу 12 суддів не підтвердили можливість здійснювати правосуддя на своїх посадах і направлені до Національної школи суддів України для проходження перепідготовки. Після її завершення суддів чекає повторне кваліфікаційне оцінювання, після чого Комісією буде вирішено питання щодо їх подальшої суддівської кар’єри.

Стосовно ще 12 суддів Комісія оголосила перерву для з’ясування обставин, виявлених під час вивчення досьє, та проведення додаткової перевірки, в числі таких суддів і Оксана Царевич.

6 суддів на первинне кваліфікаційне оцінювання не з’явилися. Двоє з них у період проведення оцінювання були звільнені з посади судді Указом Президента України, решта повідомили Комісію про наявність поважних причин відсутності, з огляду на що Комісією буде встановлено графік первинного оцінювання таких суддів додатково. Один суддя дізнався про своє звільнення під час складення іспиту, і його оцінювання у зв’язку із цим було припинено.

Нагадуємо, рішенням ВККСУ від 28 січня 2016 року №7/зп-16 було оголошено проведення первинного кваліфікаційного оцінювання суддів, які звернулись до Комісії із заявами про рекомендування для обрання безстроково. До списку було включено 100 суддів місцевих судів загальної юрисдикції, повноваження яких закінчились у 2015 році, та визначено графік їх оцінювання з 17 лютого до 31 березня 2016 року включно.

Вже з квітня стартує кваліфоцінювання суддів апеляційних судів.

Прес-центр судової влади